Nieuws/Sport
2040918
Sport

Verwachte transfersom 8,5 miljoen

Ajax heeft woord van Magallan

Lisandro Magallan (r.)

Lisandro Magallan (r.)

Ajax hoopt aan het einde van deze week of begin volgende week Lisandro Magallan (24) als volgende aankoop te presenteren. De Amsterdammers hebben het woord van de centrale verdediger zelf, maar moeten nog overeenstemming zien te bereiken met zijn club Boca Juniors.

Lisandro Magallan (r.)

Lisandro Magallan (r.)

De Argentijnse verdediger van 1.85 meter, die dit seizoen met zijn club de Argentijnse titel veroverde, speelt woensdagnacht (02.45 uur Nederlandse tijd) nog in het toernooi om de Copa Libertadores tegen Allianz Lima. Ajax hoopt dat hij een dag later al in het vliegtuig naar Schiphol zit.

Marc Overmars, die een aantal (Europese) kapers op de kust al te snel af was en instemde met de voorwaarden van Magallan voor een contract voor vijf seizoenen, moet dan overeenstemming zien te bereiken met Boca.

De Argentijnse club wil, mits voor de juiste prijs, een transfer van de publiekslieveling niet in de weg staan. De verwachting is dat Ajax en de Argentijnen elkaar kunnen vinden in een transfersom rond de 8,5 miljoen euro.

Magallan wordt in de Argentijnse media omschreven als de ’man van staal’. De voormalige speler van Argentinië onder 20 en het Argentijns olympisch elftal speelde dit seizoen 28 van de 31 wedstrijden van Boca Juniors en miste in die wedstrijden geen minuut. Ondanks het feit dat hij een meedogenloze verdediger is, incasseerde hij slechts twee keer geel. Ajax wil dat Magallan komend seizoen in het hart van de defensie een duo vormt met Matthijs de Ligt.