Nieuws/Sport
2040925
Sport

Vitesse deelt eerste tik uit aan FC Utrecht

Vitesse wint eerste finale

Vitesse wint eerste finale

Vitesse heeft in de eerste finale van de play-offs om Europees voetbal de eerste slag geslagen. FC Utrecht werd in blessuretijd verslagen: 3-2.

Vitesse wint eerste finale

Vitesse wint eerste finale

De eerste helft in een lang niet uitverkocht Gelredome was nauwelijks het kijken waard, maar plotseling was daar weer Mason Mount. De man die in de play-offs al vier keer scoorde tegen ADO Den Haag, opende op slag van rust de score tegen FC Utrecht. Uit een voorzet van Roy Beerens kopte de Chelsea-huurling de bal achter David Jensen, die aan de grond genageld stond.

In de beginfase verzuimden beide ploegen al om op voorsprong te komen. Yassin Ayoub en Sander van de Streek schoten in kansrijke positie naast namens FC Utrecht, Mount raakte de paal. De tweede helft werd leuker. Ramon Leeuwin kopte Utrecht op gelijke hoogte uit een hoekschop van de ingevallen Zakaria Labyad, die gisteren officieel werd gepresenteerd door Ajax (1-1). 

Vervolgens kwam Vitesse twaalf minuten voor tijd uit het niets weer op voorsprong. Bryan Linssen legde de bal met veel gevoel en vanuit een moeilijke hoek over Jensen heen: 2-1. Daarna stond Labyad weer op. De middenvelder trof doel met een droge knal van afstand, waar Vitesse-doelman Jeroen Houwen zich enigszins op verkeek. Toch ging Vitesse met de zege aan de haal. Guram Kashia kopte de bal in blessuretijd over Jensen heen en liet het Gelredome ontploffen: 3-2.

Desondanks is de uitgangspositie voor FC Utrecht niet beroerd. De Domstedelingen krijgen zaterdag de kans om zich voor eigen publiek te herstellen. Bovendien hoeft de ploeg van Jean-Paul de Jong niet meer te vrezen voor Mount, die geschorst zal zijn. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de tweede voorronde.