Nieuws/Sport
2041034
Sport

Labyad: 'Hogerop met Ajax, maar weg door voordeur'

Zakaria Labyad wordt bejubeld

Zakaria Labyad wordt bejubeld

Zakaria Labyad heeft er alle vertrouwen in dat hij zaterdag met een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League afscheid kan nemen van FC Utrecht. 

Zakaria Labyad wordt bejubeld

Zakaria Labyad wordt bejubeld

"Helaas gaven we het in de laatste minuut nog weg", zei hij na de verloren uitwedstrijd tegen Vitesse (3-2) in de finale van de play-offs om Europees voetbal. "Maar we willen zaterdag na de return in een volle Galgenwaard feestvieren."

Lees ook: - Vitesse deelt eerste tik uit aan FC Utrecht - Labyad verkoopt PSV 'nee'

Labyad tekende dinsdag een vierjarig contract bij Ajax. Omdat de middenvelder pas net was hersteld van een liesblessure speelde hij maar een half uur tegen Vitesse. Met een assist op een kopbal van Ramon Leeuwin en een doelpunt leek hij FC Utrecht aan een gelijkspel te helpen. Maar Guram Kashia kopte Vitesse in blessuretijd alsnog naar een zege. ,,Dat was wel zuur", zei Labyad voor de camera van FOX Sports. "Na die 2-2 had het licht op rood gemoeten. Maar we kregen toch nog een doelpunt tegen."

"Mijn lies is nu een weer een beetje stijf", zei Labyad. "Maar zaterdag ga ik nog een keer volle bak. Ik wil graag hogerop met Ajax. Maar ik wil ook door de voordeur afscheid nemen bij FC Utrecht."