2041104
Sport

Tete: 'Matthijs en Justin moeten gevoel volgen'

Justin Kluivert en Kenny Tete

Justin Kluivert en Kenny Tete

Kenny Tete volgt de transferperikelen rondom zijn voormalige Ajax-collega's Matthijs de Ligt en Justin Kluivert met interesse. 

Justin Kluivert en Kenny Tete

Justin Kluivert en Kenny Tete

De Ligt (18) heeft zijn transferwens kenbaar gemaakt bij de clubleiding van Ajax, terwijl de door AS Roma begeerde Kluivert (19) vooralsnog weigert bij te tekenen. Hierbij rijst de vraag: zijn deze twee piepjonge Ajax-talenten al toe aan een avontuur over de grens? "Mensen vroegen mij dat soort dingen ook toen ik wegging", aldus Tete, die zelf 20 jaar was toen hij Amsterdam verliet.

"Maar wat is nou het juiste moment om te gaan? Ik durf dat niet te zeggen. Je ziet jongens soms een transfer maken omdat ze zogenaamd zijn uitgeleerd in de Eredivisie. Vervolgens spelen ze in het buitenland helemaal niet. En soms zie je ook jongens vertrekken, waarvan je denkt: jij speelde niet eens vaak in de Eredivisie. En die pakken daarna wél door. Daarom is zoiets heel moeilijk te zeggen. Het belangrijkste is gewoon dat die jongens aan spelen toekomen en zich kunnen blijven ontwikkelen. Ajax is daarvoor een hele mooie club en Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten. Maar ze moeten hierin hun eigen gevoel volgen. Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen en vooral wát ze uiteindelijk kiezen. Ik blijf het volgen." Lees hier het hele verhaal met Kenny Tete in de Premium-editie van De Telegraaf.