2041347
Sport

Been: 'Bij voorbaat geen nee tegen NEC'

Mario Been.

Mario Been.

Mario Been staat open voor zijn oude club NEC. "Ze hebben nog niet gebeld, maar volgens mij hebben ze nog een trainer daar."  

Mario Been.

Mario Been.

De Nijmegenaren hebben inderdaad met Pepijn Lijnders gewoon nog een trainer, maakt krijgt steeds meer kritiek, vooral na het debacle in de play-offs tegen FC Emmen. Of het einde in zicht is voor Lijnders kan Been niet zeggen. "Dat weet ik niet. NEC is een mooie club", zegt hij voor de camera van Fox Sports.

De trainer zou in ieder geval er serieus over nadenken. "Ik zou bij voorbaat geen nee zeggen." Op de vraag of hij een vakantie in Spanje zou onderbreken als hij gebeld zou worden is hij duidelijk. "Dan kom ik zeker terug."

UEFA Cup

Been was eerder vanaf 2006 hoofdtrainer bij NEC. In zijn eerste seizoen loodste hij de Nijmegenaren naar een tiende plaats, een jaar later schoof de club twee plaatsen op en dwong het via de play-offs een Europees ticket af. In het seizoen 2008/09 mocht NEC voor het eerst sinds 2003/04 deelnemen aan de UEFA Cup. 

Onder leiding van Been deed de ploeg het meer dan uitstekend in Europa. Eerst werd Dinamo Boekarest uitgeschakeld, nadien overleefde het de groepsfase met Tottenham Hotspur, Dinamo Zagreb en Udinese. Na de 2-0 tegen het Italiaanse Udinese verlengde Been zijn contract tot 2012. NEC werd in de 1/16e finale uitgeschakeld door HSV. Nooit eerder was de Nijmeegse club zo ver gekomen in de UEFA Cup.