Sport/Voetbal
2041697546
Voetbal

Recordinternational ’tekent’ bij FC Utrecht

Sneijder: ’Ik ben gestopt met voetballen’

Wesley Sneijder zwaaide eerder al af bij Oranje.

Wesley Sneijder zwaaide eerder al af bij Oranje.

Wesley Sneijder heeft aangekondigd dat hij is gestopt met voetballen. In een video-interview op de website van FC Utrecht lijkt de middenvelder de knoop definitief door te hebben gehakt. „Ik ben gestopt met voetballen”, zo meldt hij terloops.

Wesley Sneijder zwaaide eerder al af bij Oranje.

Wesley Sneijder zwaaide eerder al af bij Oranje.

Navraag bij zaakwaarnemer Guido Albers leert dat de 35-jarige recordinternational van Oranje binnenkort nog een gesprek over zijn toekomst gepland heeft staan. „Deze woorden van Wesley zijn klip en klaar, maar ik wil hem donderdag nog wat dingen voorleggen”, reageert hij bij Fox Sports. „Wesley heeft nog wat werkzaamheden in Doha te doen, en er zijn ook nog wat clubs die iets met hem willen. Dat wil ik donderdag met hem bespreken. Daarna mag hij er een klap op geven en vertellen wat hij wil.”

Sneijder kwam tijdens zijn loopbaan tot 134 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Hij maakte daarin 31 doelpunten. Sneijder beleefde in het seizoen 2009/2010 een droomseizoen met Internazionale, waarmee hij de Champions League, wereldbeker en landstitel won. In hetzelfde jaar reikte hij met het Nederlands elftal tot de WK-finale. Sneijder werd na die mondiale eindronde als de op een na beste speler verkozen, achter spits Diego Forlan van Uruguay.

Sneijder startte zijn loopbaan bij Ajax en speelde later voor Real Madrid, Internazionale, Galatasaray en OGC Nice. Hij speelde het afgelopen seizoen voor Al-Gharafa uit Qatar. Sneijder was actief op drie WK’s en drie EK’s. In Brazilië eindigde hij met Oranje vijf jaar geleden als derde op het WK.

Sneijder was de laatste speler van de zogenoemde ’Grote Vier’, die als voetballer met pensioen gaat. Rafael van der Vaart was de eerste, Robin van Persie en Arjen Robben volgden deze zomer. Het nieuws van Sneijder kwam maandag naar buiten op de verjaardag van Klaas-Jan Huntelaar, de spits van Ajax die 36 jaar is geworden.

Skybox

De geboren Utrechter verscheen maandag bij FC Utrecht voor de camera, omdat hij bij de club een skybox gaat huren en bovendien zal toetreden tot de FC Utrecht Business Club.

,,Mijn gevoel voor de stad is groot”, zo stelt Sneijder. „En ik wil een mooie plek hebben waar ik mijn herinneringen kan delen. Ik ga mijn kantoor hier ook vestigen en kijken wat daar uit voorkomt.”

Al-Gharafa lijkt Wesley Sneijders laatste club te zijn geweest.

Al-Gharafa lijkt Wesley Sneijders laatste club te zijn geweest.

Van de skybox gaat Sneijder een klein museum maken. Onder meer de Champions League-trofee die hij in 2010 met Internazionale won, neemt hij mee naar De Galgenwaard, evenals enkele bijzondere shirts en individuele prijzen.

,,Ik heb een heel goede band van met Frans van Seumeren. We hebben het er altijd over gehad om bij elkaar te komen en we zijn nu bij elkaar. Als ik Nederland ben en het komt uit, dan kom ik op wedstrijddagen zeker kijken. Of ik stel de skybox beschikbaar aan vrienden en familie. Maar ik hoop hier zoveel mogelijk te zijn.”

FC Utrecht-voorzitter Frans van Seumeren is dolblij met zijn ’aanwinst’. „Geweldig dat een voetbalicoon als Wesley zich verbindt aan FC Utrecht Business. Helaas heeft Wesley nooit voor FC Utrecht gevoetbald, maar dat hij zich nu zakelijk aan de club verbindt vervult me met trots.”