2041864
Wielrennen

Elfde etappe in teken van overleden Scarponi

Finale Giro-rit leent zich voor zinderende finish

Slaat Yates weer toe in zijn roze trui?

Slaat Yates weer toe in zijn roze trui?

De laatste tien kilometers van de elfde rit in de Giro d'Italia van Assisi naar Osimo lenen zich voor een zinderende finale, waar klimmers met een goede sprint kansen hebben. Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo) maakt in het huidige deelnemersveld een goede kans op de zege, aangezien hij de vijfde etappe over een glooiend parcours ook al won.

Slaat Yates weer toe in zijn roze trui?

Slaat Yates weer toe in zijn roze trui?

Drie korte klimmetjes met stijgingspercentages tot ruim 16 procent volgen elkaar snel op. Op de steilste stukjes liggen bovendien kasseien. Vlak voor de finish moeten de renners nog 600 meter omhoog, weer over kasseien. Michael Woods wordt gezien als outsider voor de dagzege. Gezien de vorm van roze truidrager Simon Yates is een ritwinst voor de leider in de Giro ook niet uitgesloten.

De elfde etappe van de Ronde van Italië staat verder in het teken van Michele Scarponi. Zo'n 30 kilometer voor de finish rijden de renners door Filottrano, waar de Italiaan vorig jaar tijdens een training om het leven kwam.

De Brit Simon Yates start rond 13.15 uur in de roze leiderstrui aan de etappe van 156 kilometer. Tom Dumoulin staat tweede, op 41 seconden.