Sport/Autosport
2042111206
Autosport

Nicholas Latifi verrast met snelste tijd op Hungaroring

Vierde tijd Max Verstappen in natte laatste training

Max Verstappen

Max Verstappen

Nicholas Latifi heeft optimaal gebruik gemaakt van de lastige omstandigheden tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. In het natte Boedapest reed de Williams-coureur op het laatste moment de snelste ronde.

Max Verstappen

Max Verstappen

Latifi ging op de intermediates rond in 1.41,480. Hij was bijna zeven tienden sneller dan Charles Leclerc. Latifi’s teamgenoot Alexander Albon noteerde de derde tijd. Max Verstappen reed de vierde tijd, op 1,7 seconden van Latifi.

Voor aanvang van de laatste testsessie begon het hard te regenen boven de Hungaroring. Pas tegen het einde van de training klaarde het wat op. De omstandigheden bleven lastig. Zo spinde ook Leclerc een keer, maar kon hij na een ’360’ verder. Sebastian Vettel zorgde na een crash nog even voor een rode vlag.

Verstappen klaagde aanvankelijk over ’nul’ grip op de intermediates, maar zette in zijn laatste poging toch een snellere tijd op de borden. Vervolgens doken Latifi, Leclerc en Albon daar nog flink onder. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez kwam niet verder dan de twintigste en laatste tijd.

De kwalificatie start zaterdagmiddag om 16.00 uur. Meer regen is niet uitgesloten, al wordt het weer wel beter in Boedapest.

Schrijf je in voor de Formule 1 nieuwsbrief en mis dit seizoen niets van al het nieuws rond Max Verstappen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop