2046612
Sport

Derde Europa League-titel voor Madrilenen

Griezmann bezorgt Atletico Europese glorie

Atletico wint de Europa League

Atletico wint de Europa League

Atletico Madrid heeft ten koste van Olympique Marseille voor de derde keer in de clubhistorie de Europa League gewonnen. De Spanjaarden dankten in de finale Antoine Griezmann, die met twee doelpunten de grote uitblinker was: 0-3.

Atletico wint de Europa League

Atletico wint de Europa League

De finale stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. In het Parc Olympique Lyon waren de Marseille-supporters duidelijk in de meerderheid. Zij zagen hoe hun ploeg (behoudens een rare aftrap) nog wel goed aan de finale tegen Atletico begon.

De druk op het doel van Atletico-doelman Jan Oblak werd direct opgevoerd, maar de sluitpost hoefde niet in actie te komen. Atletico, dat uiteraard aantrad met sterren als Griezmann, Koke en Diego Costa, sloeg bij de eerste mogelijkheid direct toe.

Lees ook: - Armoedige aftrap tijdens Europa League-finale - Triest aftocht huilende Marseille-ster

Antoine Griezmann doet zijn gebruikelijke Fortnite-dansje

Antoine Griezmann doet zijn gebruikelijke Fortnite-dansje

Daarvoor had het wel gepruts van Marseille nodig. Doelman Steve Mandanda speelde middenvelder Anguissa in, maar die nam de bal beroerd aan. Griezmann kon daardoor zomaar richting het Marseille-doel dribbelen en maakte geen fout: 0-1. De pijn voor Marseille werd na een half uur vergroot, toen sterspeler Dimitri Payet niet verder bleek te kunnen. De Fransman was in aanloop naar de finale al niet geheel fit en huilde tranen met tuiten toen hij het veld verliet.

Een huilende Dimitri Payet wordt getroost door zijn teamgenoten

Een huilende Dimitri Payet wordt getroost door zijn teamgenoten

Die dreun kwam Marseille niet meer te boven. Kort na rust deelde Griezmann de genadeklap uit. De ster stiftte de bal met gevoel over Mandanda heen en stelde de zege veilig voor de Madrilenen: 0-2.

Kort na de treffer van de Fransman kopte Diego Godin uit een hoekschop ternauwernood over. Van spanning was het in het restant van de finale geen sprake meer, al raakte Kostas Mitroglou met een kopbal nog wel de paal. Twee minuten voor tijd verzorgde Gabi het slotakkoord na een flitsende Madrileense tegenaanval. Voor de Spanjaarden is het de derde keer in de clubhistorie dat zij de Europa League winnen. Eerder lukte dat al in 2010 en 2012.