2046898
Sport

Heerenveen rekent op komst Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink

Bij SC Heerenveen gaat iedereen ervan uit dat Jan Olde Riekerink binnen 24 uur de opvolger is van Jurgen Streppel. De Friezen strijken de laatste plooien glad met de oefenmeester (55) en zullen hem vervolgens direct presenteren.

Jan Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink

De club verrast met Olde Riekerink, in wie de club iemand ziet die, door zijn achtergrond als opleider, vooral de jongere spelers in de groep naar een hoger niveau kan brengen. De coach laat daarmee naar eigen zeggen wel een lucratieve aanbieding uit China lopen.

Dat is het land waar hij vanaf 2011 verschillende (nationale) jeugdteams onder zijn hoede had voordat hij aan zijn laatste Europese klus bij Galatasaray begon. Bij de Turkse topclub promoveerde hij in februari 2016 van hoofd jeugdopleiding tot hoofdtrainer, maar werd hij een jaar later vanwege tegenvallende resultaten ontslagen. Olde Riekerink werkte in het verleden ook als (jeugd)trainer bij Ajax, FC Porto (assistent) en AA Gent (hoofdcoach).

Mitchell van der Gaag tekende een tweejarig contract bij NAC Breda, dat er alles aan heeft gedaan hem in de Eredivisie te houden. De coach zag daarmee op voorhand af van een avontuur bij het Australische Sydney FC, waar hij als één van de topkandidaten in de race was voor het hoofdtrainerschap.