2047130
Voetbal

Almere City vertrouwt op ervaring MacDonald

MacDonald

MacDonald

Sherjill MacDonald maakte ooit als groot jeugdtalent van Ajax de overstap naar Anderlecht, kwam uit voor twaalf clubs in vijf verschillende landen, maar speelde nog nooit in de Eredivisie. Op zijn 33e lonkt voor MacDonald ineens een niet meer verwachte promotie naar het hoogste niveau met Almere City.

MacDonald

MacDonald

"Voor ons staan deze play-offs in het teken van plezier en hopelijk kunnen we weer iets flikken”, aldus de routinier van Almere City.

Almere City-trainer Jack de Gier is blij met de geroutineerde kracht in zijn jeugdige selectie. "Sherjill is al gepromoveerd met Heracles en Sparta dus hij is een ervaringsdeskundige. Dat is belangrijk voor de groep. Hij weet wat er allemaal op de jongens afkomt. Die ervaring straalt hij uit en dat kan hij ook doen, doordat hij zelf lekker in zijn vel zit.”

Het reguliere seizoen werd door Almere City op de negende plaats afgesloten, maar in de play-offs heeft de ploeg van De Gier alle schroom van zich afgeworpen. MVV en Roda JC werden al het slachtoffer van de Almeerse dadendrang en De Graafschap is vanavond (20.45 uur) en zondag (16.45 uur) de tegenstander in de beslissende play-off. Nog nooit was de profclub uit Flevoland, die in 2001 als FC Omniworld werd opgericht, zo dicht bij de Eredivisie. 

Het Yanmar Stadion van Almere City voldoet niet aan de Eredivisie-eisen en ook op andere vlakken rijst de vraag of de club al toe is aan voetbal op het hoogste niveau. MacDonald twijfelt daar niet aan. "Dit is een leuke kans voor ons. We zijn een jonge club en elke club is ooit ergens begonnen. Dan gaan ze maar verbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat er potentie in deze club zit.” 

De plotselinge promotiekans heeft de voetbalkoorts aangewakkerd in de snelst groeiende stad van Nederland. "We laten een tijdelijke tribune plaatsen voor de wedstrijd tegen De Graafschap, die stijf uitverkocht is”, aldus algemeen directeur John Bes. „Als we promoveren, zullen we ons stadion moeten uitbreiden. De plannen daarvoor liggen klaar en kunnen direct worden ontrold. We hebben een vijfjarenplan, met als doelstellingen het realiseren van een stadion met 5000 zitplaatsen en het promoveren naar de Eredivisie. Als promoveren dit jaar al lukt, is dat eerder dan verwacht en wordt alles versneld.” 

Ook bij De Graafschap heeft de promotiegekte toegeslagen. "Het is onvoorstelbaar wat hier gebeurt”, aldus trainer Henk de Jong. "We hebben 4.000 seizoenkaarthouders en er kunnen er 12.000 in. Die andere 8.000 kaarten waren hup, zo in één keer weg. Die supporters vinden dit prachtig. Dit is een grote club, hoor. De sfeer wordt schitterend zondag. Een lawaai dat het wordt. Maar we gaan nu nog niet vooruitkijken. Eerst naar Almere. Die hebben echt een goede ploeg, maar wij ook.”