2047157
Voetbal

Bannink: 'Emmen gaat er vol voor'

Alexander Bannink gelooft in een wondertje.

Alexander Bannink gelooft in een wondertje.

Nog nooit speelde FC Emmen, met het roodwitte shirt dat in het verleden door de (piep)jonge versies van Bas Dost en Jürgen Locadia werd gedragen, in de Eredivisie. Sinds het in 1985 toetrad tot het betaalde voetbal kwam de club nauwelijks zó dichtbij als de minimaal 180 minuten tegen Sparta die het er nu nog van verwijderd is. 

Alexander Bannink gelooft in een wondertje.

Alexander Bannink gelooft in een wondertje.

De Oude Meerdijk loopt vanavond (18.30 uur) vol. De hele regio Emmen beseft dat de enige profclub uit de provincie Drenthe op de rand van historie staat. "Maar dan moet het niet zo gaan als uit bij NEC (4-1 verlies, red.), want dan is het deze keer wel echt over”, lacht middenvelder Alexander Bannink (28), die de club zo lang hij leeft al op het niveau van de Eerste Divisie ziet acteren. 

De man die zijn teamgenoten in Nijmegen met zijn belangrijke uitgoal de reddingsboei toewierp, voelt aan alles en iedereen om zich heen dat er naar iets speciaals wordt toegeleefd. "Dit is prachtig”, zegt de speler die acht goals maakte in 2018. "Of het kan tegen Sparta? Natuurlijk hebben zij de ervaring in de Eredivisie en weten ze misschien hoe ze met dit soort situaties moeten omgaan, maar wij voelen ons goed. Het hele seizoen is in fases gegaan. Goede en slechte. Dat zie je zelfs in de play-offs terug (de 4-0 thuiswinst op NEC en 4-1 uitnederlaag, red.). We hebben nog niks, zegt de trainer (Dick Lukkien, red.) ook. Maar we zijn er wel dichtbij. We gaan er vol voor.”