2047358
Sport

Lijnders weg bij NEC

Lijnders.

Lijnders.

Trainer Pepijn Lijnders gaat al na een half jaar weer weg bij NEC. De 35-jarige trainer kwam in de winter naar Nijmegen met als opdracht om NEC terug naar de eredivisie te leiden, maar dat mislukte. De ploeg van Lijnders eindigde in de Jupiler League echter als derde, achter Jong Ajax en Fortuna Sittard.

Lijnders.

Lijnders.

De ploeg van Lijnders eindigde in de Jupiler League echter als derde, achter Jong Ajax en Fortuna Sittard. In de play-offs om promotie/degradatie werd NEC uitgeschakeld door FC Emmen. Uit verloor NEC met 4-0, thuis bleek de zege van 4-1 niet genoeg om de finale te halen.

De Nijmeegse clubleiding haalde Lijnders in de winterstop binnen als vervanger van Adrie Bogers, die een stap terug moest doen en verderging als assistent. NEC was op dat moment de nummer twee in de Jupiler League, met één punt minder dan Fortuna, dat een wedstrijd meer had gespeeld. De ambitieuze Limburgse trainer, die als assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool werkte, had grootse plannen. Zijn elftal presteerde echter bijzonder wisselvallig. NEC bleef in de eigen Goffert ongeslagen, maar in uitwedstrijden ging het vaak mis.

Aangeslagen

"Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk'', aldus technisch directeur Remco Oversier. "We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit niet uitgepakt zoals we vooraf hadden voorgesteld. We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de verwachtingen over de toekomst te ver uit elkaar liggen.''

Lijnders maakte na de mislukte jacht op promotie een aangeslagen indruk. Hij beklaagde zich over alle negativiteit die hij sinds zijn komst proefde bij NEC. "De verwachtingen rezen helaas boven de realiteit uit, waardoor noodzakelijke steun steeds vaker ontbrak. Het werd uiteindelijk een gevecht tegen onszelf in plaats van een gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen'', aldus de Limburger. "Ik had met veel drive door willen bouwen, maar ik voel dat het beter is om weg te stappen en de deur te openen voor een nieuwe trainer/coach die het volledige vertrouwen geniet.''