Sport/Voetbal
2047583399
Voetbal

Koploper Bayern München heeft ondanks rode kaart weinig moeite met hekkensluiter

De spelers van Bayern vieren de 3-0.

De spelers van Bayern vieren de 3-0.

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga verstevigd. De equipe van Julian Nagelsman kende weinig moeite met Greuther Fürth. Op bezoek bij de hekkensluiter won Bayern met 3-1.

De spelers van Bayern vieren de 3-0.

De spelers van Bayern vieren de 3-0.

Thomas Müller brak na tien minuten al de ban. De Duitser scoorde vanaf zo’n zestien meter. Twintig minuten later verdubbelde Joshua Kimmich met een geplaatst schot de score en dus zocht de Rekordmeister met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op.

Vlak na rust moet de ploeg van Nagelsman met tien man verder, nadat Benjamin Pavard met een rode kaart naar de kleedkamer was gestuurd. De Fransman maakte een harde sliding op Julian Green en dus was een rode kaart de enige passende straf. Maar ook met tien man kon Greuther Fürth geen vuist maken. Een eigen doelpunt van Sebastian Griesbeck voorkwam dat het nog spannend kon worden in Fürth. Pas in de 88e minuut deed de thuisclub wat terug via de Zwitser Cédric Itten: 1-3.

Bayern München voert de Bundesliga aan met 16 punten uit zes duels. VfL Wolfsburg volgt met 13 punten. De ploeg van coach Mark van Bommel gaat zaterdag op bezoek bij 1899 Hoffenheim. Bij Fürth hadden Jetro Willems en Nick Viergever een basisplaats. De promovendus staat onderaan met pas 1 punt.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Bundesliga