2047957
Sport

Arsenal greep in 2003 net naast Portugese wereldster

Wenger: 'We hadden Cristiano Ronaldo bijna binnen'

In 2003 had Wenger zomaar Ronaldo aanwijzingen kunnen geven.

In 2003 had Wenger zomaar Ronaldo aanwijzingen kunnen geven.

Bijna 22 jaar was Arsène Wenger coach van Arsenal. In die tijd had hij tal van vedetten onder zijn hoede, maar één wereldster ontglipte de Fransman: Christiano Ronaldo, die United boven de Londenaren verkoos. “We waren er bijzonder dichtbij”, vertelt Wenger op de site van Arsenal.

In 2003 had Wenger zomaar Ronaldo aanwijzingen kunnen geven.

In 2003 had Wenger zomaar Ronaldo aanwijzingen kunnen geven.

Thierry Henry, Robert Pires, Cesc Fabregas, Mesut Ozil, Alexis Sanchez, Dennis Bergkamp: het lijstje sterren dat onder Wenger bij Arsenal schitterde is lang. Maar toch: die lijst had er nog heel wat indrukwekkender kunnen uitzien als Ronaldo er ook had bij gestaan. En dat was in 2003 bijna het geval, zo vertelt de Fransman.

“Hij en zijn moeder waren hier en we waren dichtbij een overeenkomst. Toen kwam Manchester United op de proppen. Ze hadden een wedstrijd tegen Sporting Lissabon gespeeld en Ronaldo was uitmuntend. Ze legden hem vast. Je kan je wel inbeelden wat het zou zijn geweest als Thierry Henry en Ronaldo samen hadden gespeeld. Ze hadden mijn verblijf hier helemaal anders gemaakt.”

Geld

Waar het dan misliep bij de transfer van de toen achttienjarige spits? Geld. “Wij boden 5 miljoen euro, verder konden we niet gaan. United legde 14 miljoen euro op tafel, dat konden we toen niet betalen.” Hoewel het bedrag nu niet indrukwekkend oogt, was het toen een record voor een tiener.

Arsenal pakte na 2003 nog een landstitel en speelde zelfs een Champions League-finale, toch domineerde United de jaren na de komst van Ronaldo de Premier League. De Portugees ontpopte zich van een grote belofte tot een wereldster en voor dat 'CR7' naar Real Madrid verkaste won hij drie titels, de FA Cup en de Champions League met de Mancunians.