Sport/Voetbal
2048118233
Voetbal

WK aan neus van Vincent Janssen voorbij

Vincent Janssen ontbreekt op het WK.

Vincent Janssen ontbreekt op het WK.

Vincent Janssen moet het WK voor clubs aan zich voorbij laten gaan.

Vincent Janssen ontbreekt op het WK.

Vincent Janssen ontbreekt op het WK.

De Nederlandse spits van de Mexicaanse club Monterrey heeft een spierblessure overgehouden aan de wedstrijd zaterdag tegen Necaxa, in de halve finales van de play-offs om de landstitel. Janssen vloog wel met de rest van de ploeg mee naar Qatar, maar daar bleek uit medisch onderzoek dat hij zeker twee weken nodig heeft om te herstellen.

Voor Monterrey begint het WK zaterdag. De winnaar van de Champions League van de Concacaf, de federatie voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, treft in Doha de winnaar van het duel uit de eerste ronde tussen Al-Sadd en Hienghène Sport. Als Monterrey wint, staat het in de halve finales tegenover Liverpool, de kampioen van Europa waarbij Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum voetballen.

Janssen was de afgelopen weken juist goed op dreef. De 25-jarige Brabander, die Tottenham Hotspur afgelopen zomer verruilde voor Monterrey, maakte de nodige doelpunten en zorgde er mede voor dat zijn Mexicaanse ploeg met Club América mag gaan strijden om de landstitel.