2048208
Sport

'Win, of je ziet de kinderen nooit meer terug'

Topgolfer bedreigd door eigen vrouw

Lucas Glover in betere tijden.

Lucas Glover in betere tijden.

De Amerikaanse topgolfer Lucas Glover is de laatste maanden geterroriseerd door niemand minder dan zijn eigen vrouw. Afgelopen weekend escaleerde de hele boel en werd Krista Glover gearresteerd. Ze had zowel haar man als zijn moeder aangevallen. Dit had alles te maken met zijn sportieve prestaties.

Lucas Glover in betere tijden.

Lucas Glover in betere tijden.

Lucas deed afgelopen weekend mee aan The Players Championship (onderdeel PGA Tour). Na drie rondjes was het echter over voor de Amerikaan en kon hij zijn clubs weer opbergen. Dit kon vrouwlief Krista allesbehalve waarderen. In een gehuurd huis in Florida ging het dan ook helemaal mis. Bij de arrestatie van Krista verzette ze zich ook nog eens hevig, meldt New York Post.

"Dit is waarom agenten door het hoofd worden geschoten. Wacht tot de rechter dit hoort, dan staan jullie op straat", zou ze zelfs tegen de agenten geroepen hebben. Een dag later werd ze vrijgelaten na het betalen van een borgsom. 

'Pussy'

Uit verslagen van de politie blijkt dat de prestaties van de golfer reden waren voor Krista om hem te terroriseren. "Telkens als ik een slecht rondje speel, zoekt ze het conflict op. Dan zegt ze dat ik een loser of een pussy ben." Hij vervolgt zijn wonderlijke verhaal. "Ze zei dat ik moest winnen, anders zou ze bij me vertrekken en de kinderen meenemen. De kinderen zou ik dan volgens haar nooit meer terugzien.”

Op Twitter bagatelliseerde hij de politieverslagen echter. "Op 12 mei is het tot een ruzie gekomen tussen mijn vrouw en moeder. De politie werd daarom gebeld, maar iedereen is verder oké. Jammer genoeg werd Krista opgepakt, maar we hebben er alle vertrouwen in dat justitie haar werk zal doen en dat ze niet verder vervolgd zal worden door deze privéaangelegenheid. Bedankt voor het respecteren van onze in deze ongelukkige zaak.”

Glover pakte zijn grootste overwinning als professionele golfer op de US Open van 2009. Het was zijn eerste 'Major'.