2048728
Wielrennen

Bennet wint in noodweer voor Danny van Poppel

Sam Bennet eerder deze Giro

Sam Bennet eerder deze Giro

Sam Bennet heeft donderdagmiddag in de stromende regen de 12e etappe in de Giro op zijn naam geschreven. Hij spurtte naar de winst op het circuit van Imola. Het was de tweede zege van de Ier in deze Ronde van Italië. De Nederlander Danny van Poppel kwam als tweede over de finish.  

Sam Bennet eerder deze Giro

Sam Bennet eerder deze Giro

Tom Dumoulin finishte in de eerste groep, evenals rozetruidrager Simon Yates. Daardoor veranderde er in het algemeen klassement niets; Dumoulin blijft tweede op 47 seconden van de Britse leider.

De 214 kilometer lange vlakke rit van Osimo naar Imola gaf een vertrouwd beeld. Een klein groepje mocht lang op avontuur, maar kreeg niet de kans weg te blijven. Op 20 kilometer van het einde, toen de renners in de stromende regen fietsten, werden de vluchters bijgehaald.

 

De Italiaan Diego Ulissi en de Colombiaan Carlos Betancur probeerden op een klimmetje van vierde categorie op 12 kilometer van de meet ervandoor te gaan, maar ook zij kregen niet de ruimte. De Sloveen Matej Mohoric zette in de laatste kilometers stevig door; hij werd echter vlak voor de finish op het racecircuit voorbijgereden door Bennett. De Ier van Bora-hansgrohe trok de sprint van ver aan en bleek over de sterkste benen te beschikken. Hij won eerder deze Giro ook de zevende etappe.