2049880
Sport

SC Heerenveen presenteert Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink

HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft Jan Olde Riekerink officieel gepresenteerd als nieuwe trainer.

Jan Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink

De Telegraaf/Telesport meldde donderdagochtend al dat hij de opvolger zou worden van Jurgen Streppel. De 55-jarige Tukker heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij de Friezen. "Ik ben een blije en trotse trainer", aldus Olde Riekerink bij zijn presentatie. "Het is altijd mijn wens geweest om in de eredivisie als trainer aan de slag te gaan. Ik vind het ontzettend mooi dat ik nu deze kans krijg bij sc Heerenveen. Het is een club met tradities, dat vind ik belangrijk."

Dit seizoen eindigde Heerenveen onder Streppel op de achtste plaats in de eredivisie. In de play-offs om Europees voetbal moesten de Friezen in de eerste ronde buigen voor FC Utrecht. Al in maart maakte Heerenveen bekend niet verder te gaan met Streppel.

Olde Riekerink, vorig jaar ontslagen bij de Turkse topclub Galatasaray, werkte eerder geruime tijd in diverse rollen bij Ajax. De 55-jarige oefenmeester was in Amsterdam onder meer jeugdtrainer en hoofd van de jeugdopleiding.

De oud-prof van Sparta Rotterdam, FC Dordrecht en Telstar werkte ook bij AA Gent, FC Emmen, FC Porto, Metaloerg Donetsk en de Chinese voetbalbond.