Sport/Wielrennen
2052142
Wielrennen

'Raar dat alleen ik uit koers word gezet'

Slaande Boom vindt besluit jury oneerlijk

Lars Boom: "Wat ik doe, kan niet."

Lars Boom: "Wat ik doe, kan niet."

Lars Boom wil de ’tikken’ die hij donderdag in de Ronde van Noorwegen aan Preben Van Hecke uitdeelde geenszins goedpraten.

Lars Boom: "Wat ik doe, kan niet."

Lars Boom: "Wat ik doe, kan niet."

Het incident was er de oorzaak van dat hij uit koers werd gezet. Boom is echter van mening dat de jury de Belg een gelijke straf had moeten geven. In de tweede etappe kreeg de 31-jarige renner van Lotto-Jumbo het aan de stok met de coureur van Sport Vlaanderen.

Lees ook: - 'Agressieve' Boom uit Ronde van Noorwegen gezet

Tikken

"We komen boven aan een klimmetje, waar ik een aanval van hem pareer. Vervolgens gaat hij nog een keer, waarop ik zeg: rijd maar, als je toch zo graag wilt aanvallen", liet Boom weten. "Hij werd blijkbaar boos omdat ik dat zei, want vervolgens remde hij expres volle bak voor mijn neus om mij te laten vallen. Ik kan mezelf op dat moment nog maar net opvangen met mijn voet, want anders ga ik keihard onderuit. Ik geef hem daarna een paar tikken in zijn heup en nek."

"Wat ik daar doe, kan niet", is Boom zich schuldbewust. "Maar wat hij doet ook niet. Hij krijgt alleen een boete van 200 Zwitserse frank, terwijl ik uit koers word gezet. Dat vind ik raar."

Boom is net weer op de juiste weg, nadat een operatie aan zijn hart hem eerder dit jaar uit koers hield. "Ook daarom baal ik dat ik uit koers ben. Ik heb het gevoel dat ik stappen aan het zetten ben. Maar goed, volgende week rijd ik nog de Tour de Fjords. Daar kan ik hopelijk verder aan mijn vorm werken."