Sport/Darts
2052525
Darts

Van Gerwen: 'Ik gooide echt fenomenaal'

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen won donderdagavond voor de vierde keer in zijn carrière de Premier League Darts en kon zijn geluk na afloop niet op.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

"Ik gooide fenomenaal, vooral in de finale", zei de Brabander tegenover RTL7. "Het ingooien ging voor mijn gevoel niet helemaal lekker, pas een minuut of twintig voordat ik het podium op moest kwam ik er een beetje in. Dat ik dan uiteindelijk zo gooi, maakt mij een blij man. Ik mag niet klagen en ben erg blij met mezelf."

Zestien weken vechten

Van Gerwen elimineerde eerst Rob Cross (10-6) en vervolgens Michael Smith in de eindstrijd. "Michael heeft ook een fenomenaal jaar achter de rug en dat zie je vanavond ook weer met zijn overwinning op Gary Anderson vanavond", complimenteerde Van Gerwen zijn collega. "Maar ik heb hier zestien weken voor moeten vechten en dat betaalt zich nu uit. Dit is na het WK het grootste toernooi, dus ik ben ontzettend blij met deze trofee."

Van Gerwen verloor deze Premier League twee keer voor eigen publiek in Rotterdam. "Maar ik heb geen moment getwijfeld aan mezelf", reageerde Mighty Mike. Als je twijfelt, ben je de pineut. Want ze lusten je rouw, of het nou Rob Cross of Michael Smith is of wie dan ook. Maar ik ben lekker op weg dit jaar, alweer twaalf toernooien gewonnen", lachte Van Gerwen breeduit.

Lees ook: Van Gerwen schrijft Premier League op zijn naam FOTO - Van Persie steunt Van Gerwen in Londen