Nieuws/Sport
2053313
Sport

Gedupeerde Spartaan dacht dat hij krankzinnig geworden was

Stijn Spierings (l.)

Stijn Spierings (l.)

Sparta-speler Stijn Spierings kon het donderdagavond tijdens de eerste finale tegen FC Emmen (0-0) niet geloven dat hij geen strafschop kreeg van arbiter Allard Lindhout.

Stijn Spierings (l.)

Stijn Spierings (l.)

Spierings werd na een klein uur overduidelijk vastgehouden door tegenstander Alexander Bannink, waarna de videoscheidsrechter Lindhout sommeerde om de beelden te bekijken. Omdat Lindhout naar eigen zeggen niet over de juiste herhalingen beschikte, durfde hij geen strafschop toe te kennen aan Sparta.

Lees ook: - Sparta met doelpuntloos gelijkspel terug uit Emmen - Advocaat verbijsterd: 'Hoe kan je dít nou niet zien? - Lindhout geeft blunder toe: 'Deze herhaling had ik niet'

"Ik dacht: dat wordt een penalty", vertelt Spierings aan FOX Sports over het moment dat Lindhougt de beelden ging bekijken langs de kant. "Maar het duurde maar en duurde maar. Ik dacht: zo lang heb je toch niet nodig om te zien dat het een penalty is? Heel even dacht ik zelfs: ben ik nou krankzinnig geworden?" Sparta bleef uiteindelijk op 0-0 steken en moet zondag dus aan de bak op het eigen Kasteel om lijfsbehoud in de Eredivisie veilig te stellen, "De sfeer in de kleedkamer was niet slecht en niet goed", aldus Spierings. "Het kan altijd beter, maar op zich is 0-0 een prima resultaat om het thuis af te maken."