Nieuws/Sport
2054910
Sport

Tieners Ajax mogen niet weg van Overmars

Marc Overmars: 'Geld is geen thema'

Marc Overmars: 'Geld is geen thema'

Ajax is niet van plan om grote talenten van achttien en negentien jaar te verkopen. Directeur Voetbalzaken Marc Overmars laat ze niet gaan. Hij bevestigt hiermee tegenover Ajax Inside wat Telesport al eerder meldde. "Geld is echt geen thema."    

Marc Overmars: 'Geld is geen thema'

Marc Overmars: 'Geld is geen thema'

Dat vertelt Overmars in het programma Ajax Inside dat vrijdagavond op Ziggo Sport wordt uitgezonden. De voormalig aanvaller van de Amsterdammers zag het eigen vermogen van Ajax afgelopen seizoen naar 175 miljoen euro zag groeien.

Zie ook: - Overzicht: bizarre soap Ajax - Ajax boort Neres transfer door neus - Ajax-verdediger De Ligt heeft vertrekwens

Toch liet hij Davinson Sánchez vorig jaar vlak voor het sluiten van de transfermarkt voor ruim 40 miljoen euro naar Tottenham Hotspur vertrekken. "Sánchez was 21, maar ik bedoel jongens van 18 of 19. Het was ook niet goed om Sánchez te laten gaan. Alleen soms gebeurt het alsnog, zoals ook met Milik. We hebben uitgesproken dat hij moest blijven en toch is het gebeurd. Als wij spelers van 18 al gaan verkopen, dan kan Ajax beter stoppen en de jeugdopleiding ook op slot doen."

Justin Kluivert zit verwikkeld in een ware transfersoap bij de recordkampioen. Van de 25-jarige Hakim Ziyech is bekend dat hij de eredivisie wil verlaten. De achttienjarige Matthijs de Ligt werd de afgelopen weken ook met veel Europese topclubs in verband gebracht. Supporters van Ajax vrezen verder voor een vertrek van André Onana (22 jaar) en David Neres (21 jaar).