Nieuws/Sport
2056425
Sport

Contractverlenging Dovizioso gooit MotoGP-markt open

Dovizioso.

Dovizioso.

MotoGP-rijder Andrea Dovizioso blijft tot en met 2020 aan het Ducati-fabrieksteam verbonden. De 32-jarige Italiaan, die vorig jaar tweede in het WK werd achter Honda-coureur Marc Marquez, bezegelde het nieuws in Le Mans met de snelste tijd op de vrijdag voor de Grand Prix van Frankrijk.

Dovizioso.

Dovizioso.

Hij was de derde MotoGP-coureur die in Le Mans liet weten te hebben bijgetekend. De Spanjaard Aleix Espargaró blijft ook de komende twee jaar bij het Aprilia-fabrieksteam en datzelfde gold voor zijn landgenoot Alex Rins bij het Suzuki-factoryteam.

Onderhandelingen over een nieuw contract voor Dovizioso verliepen stroef omdat hij een aanzienlijke contractverbetering eiste. Hij verdiende 'slechts' 2 miljoen euro, waar zijn huidige teamgenoot Jorge Lorenzo voor het zesvoudige daarvan op de payroll staat.  

'DesmoDovi', die naar verluidt jaarlijks 6 miljoen euro gaat verdienen, presteert veel beter dan de Spanjaard die in 2017 als regerend wereldkampioen in 2017 bij Yamaha vertrok. Lorenzo heeft nog niet zijn contract verlengd en wordt in verband gebracht met Suzuki. Op zijn positie wordt geaasd door Danilo Petrucci en Jack Miller van het satellietteam Pramac Ducati. Na de vaststelling dat Dovizioso blijft is de rijderscarrousel op gang gekomen.