Sport

WK-kwalificatie: Verliezend Kroatië maakt groep I razend spannend

Foutloos Spanje en Italië werken naar climax

Door ANP

David Silva

David Silva

EPA

Spanje blijft koploper in groep G van de kwalificatie voor het WK van 2018. De ploeg van bondscoach Julen Lopetegui won zondagavond met 2-1 in Macedonië en blijft op basis van het doelsaldo Italië voor.

David Silva

David Silva

EPA

De Spanjaarden kwamen na een kwartier via David Silva op 1-0. Nog voordat er een half uur was gespeeld, stond het 2-0 door een intikker van Diego Costa na voorbereidend werk van Isco. Na rust deden de Spanjaarden het rustiger aan en dat leidde in de 66e minuut tot de aansluitingstreffer van Stefan Ristovski. Verder kwamen de Macedoniërs in Skopje echter niet.

Italianen winnen ruim

Italië hield gelijke tred met Spanje. In Udine rekenden de Italianen af met Liechtenstein: 5-0. De treffers kwamen van Lorenzo Insigne, Andrea Belotti, Éder, Federico Bernardeschi en Manolo Gabbiadini. Israël ging thuis hard onderuit tegen Albanië (0-3) en lijkt zo de kansen op WK-kwalificatie te hebben verspeeld. Spanje en Italië staan op 2 september in Madrid tegenover elkaar, wat waarschijnlijk beslissend wordt voor de groepswinst.

Lorenzo Insigne springt in de armen van een andere doelpuntenmaker, Andrea Belotti.

Lorenzo Insigne springt in de armen van een andere doelpuntenmaker, Andrea Belotti.

AFP

Groep D: Servië blijft aan kop

Servië behield de koppositie in groep D door een gelijkspel (1-1) tegen Wales. Aleksandar Mitrovic maakte de openingsgoal van Aaron Ramsey ongedaan en zorgde er daarmee voor dat de Serven evenveel punten houden als nummer 2 Ierland, maar wel een beter doelsaldo hebben. 

Groep I: razend spannend

In groep I is het razend spannend. Koploper Kroatië ging op bezoek bij IJsland met 1-0 onderuit, en daardoor hebben beide landen nu 13 punten. Het doelsaldo van de Kroaten is wel een stuk beter. Turkije won met 4-1 bij Kosovo en heeft net als Oekraïne 11 punten. Bij Kosovo mocht Vitessenaar Milot Rashica een kwartier voor tijd invallen.

Lees meer over