Sport/Wielrennen
2057180
Wielrennen

Van Poppel: 'We blijven het proberen'

Danny van Poppel.

Danny van Poppel.

Danny van Poppel was voor de tweede opeenvolgende dag dicht bij een ritzege in de Ronde van Italië. De Nederlandse wielrenner moest echter in de dertiende etappe achter de Italiaan Elia Viviani en de Ier Sam Bennett genoegen nemen met de derde plek.

Danny van Poppel.

Danny van Poppel.

Donderdag was de coureur van Team LottoNL-Jumbo als tweede geëindigd na Bennett. "Tweede en derde, dan moet het maar in Rome gebeuren'', doelde hij op de slotetappe volgende week zondag in de Italiaanse hoofdstad, waar de sprinters de laatste winstkansen krijgen.

Van Poppel maakte op Eurosport zeker geen gefrustreerde indruk na zijn tweede 'mislukte' eindsprint op rij. "Ik kan hier wel mee leven. De ploeg heeft supergoed voorbereidend werk gedaan. Daar kan ik alleen maar heel tevreden over zijn. Viviani was echter gewoon te snel.''

Viviani

Ploeggenoot Jos van Emden erkende dat LottoNL-Jumbo de finale goed had opgezet. "Maar de uitvoering was niet ideaal. Wat mij betreft hadden we het anders gedaan. Daar zullen we het met elkaar nog over hebben. We blijven het sowieso proberen.''

Viviani (Quick-Step) verstevigde met zijn derde ritzege in deze Giro, na twee overwinningen in de beginfase in Israël, zijn leidende positie in het puntenklassement. "Na enkele moeilijke dagen hadden de ploeg en ik dit nodig'', zei de Italiaan. "Mijn hardwerkende teamgenoten verdienen dit. Het ging twee, zelfs drie dagen heel slecht. Het leven van een sportman is nooit gemakkelijk: je wint, je verliest, je hebt een goed moment en je hebt een zwak moment. We zijn echter vastberaden om deze mooie trui nu naar Rome te brengen. Het belangrijkste voor mij is dat ik weer heb kunnen winnen."