Nieuws/Sport
205794
Sport

Middenvelder wil op waardige wijze afscheid nemen

Advocaat hoopt dat Sneijder bij Galatasaray blijft

Wesley Sneijder schudt Dick Advocaat de hand.

Wesley Sneijder schudt Dick Advocaat de hand.

Om naar het WK  te gaan moet Oranje de resterende kwalificatieduels winnen tegen onder meer Frankrijk uit (31 augustus) en Zweden thuis (10 oktober). Dán gaat het naar het Rusland. Bondscoach Dick Advocaat weet dat veel zal afhangen van hoe de vlag er na de zomer bijhangt bij onze internationals.

Wesley Sneijder schudt Dick Advocaat de hand.

Wesley Sneijder schudt Dick Advocaat de hand.

,,Bij welke clubs zitten ze, komen ze aan spelen toe en hebben ze al veel speelminuten gemaakt? Dat zijn allemaal onzekere factoren waar je nu niets over kan zeggen.”

Uitzonderlijk 

Van Sneijder, die goed op dreef was in zijn recordwedstrijd, hoopt Advocaat dat hij begin volgend seizoen nog bij Galatasaray speelt. „De Turkse competitie is van hoog niveau en de kwaliteiten van Wesley blijven van uitzonderlijke kwaliteit, vooral zijn passes. Als Oranje moeten we daar zo lang mogelijk van profiteren.” Sneijder kan dus rekenen op een vervolgoproep.

Advocaat: „Iedereen die we oproepen moet zorgen dat hij fit is. Daar gaan we goed naar kijken. Verder is het van het grootste belang voor iedere speler om op een WK te staan. We hebben jonge talenten en er komen er meer aan en die worden alleen maar beter als ze op een WK kunnen voetballen.”

Arjen Robben zet Nederland op 1-0 en viert dat met Wesley Sneijder, Memhis Depay van Nederland en Vincent Janssen.

Arjen Robben zet Nederland op 1-0 en viert dat met Wesley Sneijder, Memhis Depay van Nederland en Vincent Janssen.

Waardige wijze

„Ik ben erbij tegen Frankrijk”, kondigde good-old Sneijder zijn 132e interland alvast aan. „Of ik nu de 150 wil halen? Dat interesseert me helemaal niets. Ik wil het WK halen. Daar moet alles voor wijken. Als ik afscheid neem, wil ik dat op een waardige wijze doen. Niet met uitschakeling in de kwalificatiefase van het WK. Plaatsing was en is nog steeds lastig, aan de andere kant ligt de weg naar de eerste plek weer open.”

Bulgarije-thuis en Wit-Rusland-uit moeten naast de krakers met Frankrijk en Zweden geen problemen opleveren. Verliest Oranje eind augustus in Parijs tegen de verliezend EK-finalist en wint Zweden in Sofia van Bulgarije op diezelfde dag dan is WK-kwalificatie bijna uitgesloten omdat de Fransen en Zweden dan met nog drie kwalificatieduels te gaan zes punten voorsprong hebben en ze allebei of één van beiden twee duels moeten verliezen zodat Nederland nog een kans maakt.

Lees hier het gehele verhaal dat maandag in TELESPORT staat: 'Is het glas bij Oranje halfvol of halfleeg?'