Nieuws/Sport
2058023
Sport

Elia terug in Oranje: ’Telefoon rinkelde uren achter elkaar’

Eljero Elia

Eljero Elia

Eljero Elia (31) is opgenomen in de definitieve Oranjeselectie voor de oefeninterlands in Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). En dat hebben zijn gezinsleden geweten ook. "Mijn telefoon rinkelde uren achter elkaar”, lacht de vleugelflitser van Istanbulspor Basaksehir. "Het is duidelijk dat iedereen het me gunt en me dat ook wilde laten weten.”

Eljero Elia

Eljero Elia

Nadat de oud-speler van onder meer ADO Den Haag, FC Twente, HSV, Juventus en Feyenoord zijn naam vorige maand teruglas in de voorselectie, hield hij een vurig betoog voor een definitieve oproep. "Ik kan ervaring, snelheid, diepte, acties, bravoure en scorend vermogen aan Oranje toevoegen (…) Als ik een nieuwe kans krijg, ga ik in elk geval buffelen”, aldus Elia op deze plek.

De aanvaller voegt daar nu aan toe dat speeltijd tegen de Slowaken of Italianen ’heel bijzonder’ zou zijn. "Mijn laatste wedstrijd in het Nederlands elftal was in november 2012. Ik wil nu de //Ellie// laten zien die iedereen in Nederland kent. Door mijn lange afwezigheid zal ik extra genieten: van het volkslied en het voetballen op zich. Ik verheug me er het meest op dat shirt weer te mogen aantrekken, met die leeuw op mijn borst.”