Sport/Darts
205813
Darts

Van Gerwen steekt loftrompet over sjoemelende tegenstander

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen won zondag de finale van het European Darts Matchplay in Hamburg door Mensur Suljovic met 6-3 te verslaan. De Nederlander werd door de Oostenrijker flink uit zijn spel gehaald, maar na de partij kon Mighty Mike daar eigenlijk wel respect voor opbrengen.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

"Mensur gaf na afloop toe dat hij expres langzamer was gaan spelen, om me uit mijn ritme te halen", sprak de tweevoudig wereldkampioen. "Ik vind het knap dat hij dat durfde toe te geven. Oostenrijk kan trots op hem zijn. Hij is een fantastische speler en gaat nog veel prijzen winnen."

Van Gerwen, dit seizoen voor de derde keer de beste in de Premier League, was zoals altijd erg blij met zijn eindzege. "Het kost veel energie om een toernooi als dit te winnen. Ik ben heel blij dat het me is gelukt. Ik kom hier ook om te winnen. Ik ben de grote favoriet en een tweede plaats is gewoon niet goed genoeg voor mij. Dat ik de titel weer in mijn bezit heb, maakt me een gelukkig en trots man."

De Brabander rekende op weg naar de eindstrijd af met achtereenvolgens Mervyn King (achtste finale, 6-3), Peter Hudson (kwartfinale, 6-4) en Michael Smith (halve finale, 6-3). Suljovic was in het toernooi te sterk voor Daryl Gurney (achtste finale, 6-5), Dave Chisnall (kwartfinale, 6-3) en Cristo Reyes (halve finale, 6-3).