Nieuws/Sport
2058599
Sport

FC Utrecht vertrouwt op ervaring in finale

FC Utrecht moet in de play-offs zien af te rekenen met Vitesse.

FC Utrecht moet in de play-offs zien af te rekenen met Vitesse.

UTRECHT - Voor FC Utrecht begon het seizoen al op 13 juli in de tweede voorronde van de Europa League en in het slotweekeinde van de Nederlandse voetbalcompetitie speelt Utrecht weer voor een plek in die fase van het Europese bekertoernooi. Trainer Jean-Paul de Jong weet dat zaterdag tijdens de return in de finale van de play-offs tegen Vitesse in principe één doelpunt genoeg is.

FC Utrecht moet in de play-offs zien af te rekenen met Vitesse.

FC Utrecht moet in de play-offs zien af te rekenen met Vitesse.

FC Utrecht ging woensdag in Arnhem in blessuretijd met 3-2 onderuit door een doelpunt van Guram Kashia. Met twee 'uitdoelpunten' op zak heeft De Jong echter vertrouwen voor de return in de eigen Galgenwaard, waarin hij geen beroep kan doen op de geschorste middenvelders Sean Klaiber en Rico Strieder.

"We hebben al meerdere finales en belangrijke Europese wedstrijden gespeeld. Die ervaring nemen we mee en sterkt de spelers'', benadrukt De Jong. "We zijn vijfde geworden in de competitie, die plek moeten we nu rechtvaardigen in de vorm van een Europees ticket. We willen datgene waar we het hele seizoen voor hebben gestreden nu veiligstellen.''

FC Utrecht pakte vorig jaar een Europees ticket door AZ in de finale te verslaan. Nadat in Alkmaar met 3-0 was verloren, zegevierde Utrecht voor eigen publiek met 3-0 waarna het de strafschoppen beter nam.

Bij Vitesse ontbreekt de geschorste smaakmaker Mason Mount, die in de play-offs vijf doelpunten maakte. Naar verwachting neemt Thomas Bruns de plek van de Engelse middenvelder over. "We gaan zeker niet met elf man op eigen helft verdedigen, daar hebben we de ploeg niet voor'', zegt interim-trainer Edward Sturing. "We willen vooruit voetballen.''