Nieuws/Sport
2059006
Sport

FC Utrecht rekent op 'getergde Labyad en Ayoub'

Zakaria Labyad en Yassin Ayoub zijn van grote waarde voor FC Utrecht.

Zakaria Labyad en Yassin Ayoub zijn van grote waarde voor FC Utrecht.

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong rekent voor het tweede finaleduel van de play-offs tegen Vitesse op een topprestatie van Zakaria Labyad en Yassin Ayoub. De middenvelders spelen hun laatste wedstrijd in het FC Utrecht-shirt en zullen volgens hun trainer alles op alles zetten voor een mooi afscheid.

Zakaria Labyad en Yassin Ayoub zijn van grote waarde voor FC Utrecht.

Zakaria Labyad en Yassin Ayoub zijn van grote waarde voor FC Utrecht.

"Het is mooi om te zien, dat we met Labyad en Ayoub twee heel getergde spelers hebben. Door de manier waarop ze hier geacteerd hebben, kunnen ze FC Utrecht door de voordeur verlaten. Als het ook nog lukt om in hun laatste wedstrijd een prijs te pakken, dan komen ze toch ook weer anders binnen bij Ajax en Feyenoord.”

Deze week was er voor Labyad en Ayoub de teleurstellende mededeling dat ze niet met Marokko naar het WK gaan. "Jammer dat ze die beloning niet krijgen. In mijn optiek hebben ze daar het afgelopen half jaar enorm voor gestreden. Aan de andere kant zijn het wel spelers, die met teleurstellingen om kunnen gaan en dat ook weer kunnen gebruiken om te pieken. Dit zijn straatvechters die weten wat er gevraagd wordt in dit soort wedstrijden.”

Dat de islamitische vastenperiode ramadan is begonnen, hoeft in de ogen van Labyad geen belemmering te zijn om een topprestatie te leveren. "In de rust is de zon ondergegaan en kunnen we wat snelle suikers naar binnen werken door een banaan en wat dadels te eten. Het is beter dan vorig seizoen. De return tegen AZ was toen overdag, het was een warme dag en het werd ook nog eens een wedstrijd van 120 minuten. Op een gegeven moment kon ik bijna niet meer op mijn benen staan, zo kapot was ik. Ik heb later een band van die wedstrijd opgevraagd, omdat ik alles was vergeten wat er gebeurd was. Zo zwaar zal het ditmaal zeker niet worden”, aldus Labyad, die fit genoeg is om te starten, nadat hij afgelopen dinsdag tegen Vitesse vanwege liesklachten nog op de bank begon.

Ook Mateusz Klich heeft de training hervat na liesklachten. Sean Klaiber en Rico Strieder ontbreken door een schorsing, terwijl Vitesse de belangrijke steunpilaar Mason Mount om die reden moet missen. Thomas Bruns zal in zijn plaats spelen bij de Arnhemmers, die vanavond in de Galgenwaard een 3-2 voorsprong uit de eerste wedstrijd verdedigen.

Volg vanaf 20.45 uur FC Utrecht - Vitesse via onze uitgebreide livewidget van minuut tot minuut.