Nieuws/Sport
2061173
Sport

Nog geen WK-punten voor Bendsneyder

Motorcoureur Bo Bendsneyder (archiefbeeld)

Motorcoureur Bo Bendsneyder (archiefbeeld)

Ondanks een sterke eindfase met snelle rondetijden in de Moto2-race van de Grand Prix van Frankrijk is het motorcoureur Bo Bendsneyder nog steeds niet gelukt zijn eerste punten in het wereldkampioenschap te pakken. De Moto2-rookie werd zestiende met zijn Mistral 610 van het Franse Tech3 Racing.

Motorcoureur Bo Bendsneyder (archiefbeeld)

Motorcoureur Bo Bendsneyder (archiefbeeld)

Een tijdstraf van 1,7 seconde wegens afsnijden van bocht 8 had geen invloed op de positie achter het eerste WK-punt. De moeizame kwalificatie en de eerste tien raceronden breken de Nederlander voor alsnog op. Dankzij vele crashes van onder anderen Lorenzo Baldassarri die de vorige race in Jerez won, wist hij steeds plekken te winnen.

Voor het Nederlandse team NTS RW Racing GP leken er wel WK-punten in te zitten doordat de Amerikaan Joe Roberts zijn goede weekend dacht te bekronen. Hij crashte echter en bleef na zijn vervolg in de race puntloos.

De race werd een prooi voor de Italiaan Francesco Bagnaia die voor het eerst in de Moto2 van pole vertrok. Niet eerder won een coureur in de Moto2 vanaf pole op het Bugatti-circuit van Le Mans. De 21-jarige Italiaan die volgend jaar naar de MotoGP overstapt en een contract met Pramac Ducati heeft, versterkte tevens zijn leiding in het wereldkampioenschap. Hij liep met zijn Kalex uit op de Portugese KTM-rijder Miguel Oliviera die in 2019 ook al in de koningsklasse van de MotoGP gaat uitkomen. Oliviera die achter Alex Marquez, Joan Mir, Marcel Schrotter en Xavi Vierge als zesde werd afgevlagd, heeft als tweede in de WK-stand nu 25 punten achterstand.