Nieuws/Sport
2062270
Sport

Herlings ongenaakbaar in Duitse WK-cross

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft met twee manche-zeges de Grand Prix van Duitsland gewonnen. De KTM-coureur uit het Brabantse Oploo was in Teutschenthal in de voormalige DDR oppermachtig door in allebei de races met straatlengtes voorsprong te triomferen.

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

 

Voormalig wereldkampioen Tim Gajser probeerde de Nederlander in de tweede manche te volgen, maar de Sloveen zag al snel in dat er tegen Herlings geen eer te behalen viel. Gajser eindigde als tweede en behaalde daarmee het maximale resultaat met zijn Honda. Gautier Paulin legde met zijn Husqvarna beslag op de laatste podiumplaats in de daguitslag.

 Waar Herlings met zijn Grand Prix-zege goede zaken deed in het wereldkampioenschap, liep zijn grote rivaal Tony Cairoli averij op. Na zijn zesde positie in de eerste manche, profiteerde de Italiaan in de tweede manche van een crash van Yamaha-rijder Romain Febvre. De KTM-coureur pakte daarmee de vijfde plaats voor Herlings' teamgenoot Glenn Coldenhoff.

Met zijn twee overwinningen pakt Herling de volle vijftig punten in Teutschenthal. Cairoli boekte een totaal van slechts 31 punten. Het nieuwe verschil tussen beide KTM-kemphanen in het kampioenschap bedraagt 48 punten, 386 om 338, in het voordeel van Herlings.