Nieuws/Sport
2062436
Sport

Koeman feliciteert Oranje onder 17

Feest bij de jeugdige Oranje-spelers

Feest bij de jeugdige Oranje-spelers

Bondscoach Ronald Koeman heeft de spelers en staf van het Nederlands elftal onder 17 jaar gefeliciteerd met het behalen van de Europese titel. 

Feest bij de jeugdige Oranje-spelers

Feest bij de jeugdige Oranje-spelers

De ploeg van Kees van Wonderen versloeg Italië eerste pinksterdag in de finale na strafschoppen, nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd. Het was voor de derde keer  in acht jaar dat Oranje onder 17 jaar de Europese titel pakte. 

De Nederlandse ploeg voor voetballers onder 17 jaar veroverde in 2011 en 2012 de Europese titel met huidige internationals als Terence Kongolo, Nathan Aké, Tonny Vilhena en Memphis Depay in het elftal.

Koeman is inmiddels met het 'grote' Oranje begonnen aan de tweede trainingsstage voor de oefeninterlands tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Donny van de Beek, Steven Berghuis, Daley Blind, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Matthijs de Ligt, Sergio Padt, Quincy Promes, Davy Pröpper, Tonny Vilhena, Wout Weghorst en Jeroen Zoet oefenen maandag en dinsdag in Zeist.

Komende zaterdag verzamelen ze zich met de overige internationals. Oranje, dat het WK in Rusland aan zijn neues voorbij zag gaan, bestaat dan uit 23 spelers. Alleen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum ontbreken dan nog. Zij strijden die dag met Liverpool tegen Real Madrid om de winst van de Champions League.