Sport/Tennis
2062881850
Tennis

’Alles ging perfect’

Novak Djokovic slaat zich overtuigend naar negende finale Australian Open

Novak Djokovic

Novak Djokovic

MELBOURNE - Novak Djokovic heeft zich voor de negende keer geplaatst voor de finale van de Australian Open. De Servische nummer 1 van de wereld, liet de Russische qualifier Aslan Karatsev met 6-3 6-4 6-2 kansloos.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

De onervaren Karatsev kon in de beginfase goed meekomen met Djokovic, die na een break halverwege de eerste set toch uitliep naar 6-3 5-1. Karatsev kwam in de tweede set terug tot 5-4 en kreeg zelfs twee breakpoints om langszij te komen. Dat voorkwam Djokovic met sterke services.

In de derde set wist Karatsev een vroege break nog ongedaan te maken, maar de laatste vier games gingen toch in rap tempo naar de titelhouder, die het afmaakte met een ace.

„Dit was met afstand mijn beste wedstrijd van het toernooi. Ik speelde helemaal zonder pijn en bewoog goed. Alles ging perfect”, zei Djokovic, die in de derde ronde een buikblessure opliep en tegen de Amerikaan Taylor Fritz ontsnapte aan uitschakeling. Door de blessure miste hij een aantal trainingen, bekende Djokovic. „In aanloop naar de finale ga ik wel trainen, ik heb nu twee dagen vrij.”

Djokovic (33) neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen de Rus Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas uit Griekenland. „Die partij ga ik morgen lekker kijken met een bak popcorn erbij”, zei Djokovic gekscherend. „Ik heb werkelijk geen voorkeur. Al is Medvedev dé man van de afgelopen maanden.”

Op voor achttiende grandslamtitel

Djokovic kan in Melbourne zijn achttiende grandslamtitel veroveren. Rafael Nadal en Roger Federer staan op twintig. Djokovic verloor nog nooit een finale in Melbourne.

De 27-jarige Karatsev, die voor het eerst deelnam aan een grandslamtoernooi, had in de vorige ronde verbaasd door de als achttiende geplaatste Grigor Dimitrov uit te schakelen. Ook won de mondiale nummer 114 in Melbourne van Diego Schwartzman, de nummer 8 van de plaatsingslijst.