Nieuws/Sport
206300
Sport

Hahn: 'Heerenveen past bij mijn ambities'

Warner Hahn

Warner Hahn

Warner Hahn tekende maandag een driejarig contract bij SC Heerenveen. De doelman hoopt in Friesland zijn kwaliteiten over een langere periode te laten zien. 

Warner Hahn

Warner Hahn

"Ik wilde hier graag voetballen en de club wilde mij graag hebben", aldus de 24-jarige Hahn op de clubsite. "Eén en één was twee. Heerenveen is een mooie club en past bij mijn ambities. Ze draaien meestal mee in de subtop met soms een uitschieter, wie weet gebeurt dat dit jaar weer."

Hahn vertrok in 2014 naar Feyenoord, dat hem destijds overnam van FC Dordrecht. Daarna werd hij verhuurd aan PEC Zwolle en Excelsior. "Een paar jaar geleden had ik misschien geroepen dat Heerenveen een tussenstap was, maar ben nu totaal niet bezig met een volgende stap. Ik moet hier mijn strepen nog verdienen en wil bewijzen dat ik op eredivisieniveau langere tijd een vaste waarde kan zijn."

De goalie kan zich vinden in de aanvallende speelstijl van trainer Jurgen Streppel bij Heerenveen, maar defensieve zekerheid is voor de Rotterdammer uiteraard ook belangrijk. "Ik ben van nature rustig, maar kan ook erg driftig en bozig zijn. Als we met 3-0 voorstaan en we krijgen in de laatste minuut nog een goal tegen omdat sommige jongens, op zijn Rotterdams gezegd 'lopen te kloten', dan hebben ze aan mij een verkeerde. Dat moet je bij mij niet flikken."