2063332
Darts

Gary Anderson bestraft voor 'ongepast gedrag'

Boete Van Gerwen voor roken

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

De Darts Regulation Authority heeft Michael van Gerwen beboet voor het roken in de venue tijdens de Masters, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde overzicht met sancties. De nummer één van de wereld moet vanwege het incident op 28 januari van dit jaar een geldbedrag van 750 Britse ponden betalen, omgerekend iets meer dan 850 euro. Van Gerwen won vorige week donderdag voor de vierde keer de Premier League Darts.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen kreeg naast de geldboete ook een officiële waarschuwing. Overigens won de Nederlander in januari het toernooi door in de eindstrijd zijn landgenoot Raymond van Barneveld met 11-9 in legs te verslaan. Dat leverde hem een hoofdprijs van 60.000 Britse ponden op. Overigens werd ook Gary Anderson vanwege 'ongepast gedrag buiten de venue' beboet. De Schot moet iets meer betalen (1000 Britse ponden) en kreeg eveneens een waarschuwing.

Lees ook: - Flinke boetes voor spugende 'Barney' en 'kuchende' Pipe

Raymond van Barneveld en Justin Pipe kregen eerder al flinke sancties opgelegd. . 'Barney' moest in totaal 3300 euro aftikken voor zijn gedrag na zijn uitschakeling tijdens de World Grand Prix in Dublin in oktober van 2017. De Hagenaar zou naar de camera hebben gespuugd, een glas drinken tegen een muur hebben gegooid, en een doosje dartpijlen over de grond hebben getrapt. Voor dat laatste kreeg Barney slechts een waarschuwing. Voor die eerste twee vergrijpen geldt in totaal ook nog een voorwaardelijke boete van 2200 euro.

Pipe kreeg tijdens het WK in december van vorig jaar het dartspubliek over zich heen, omdat hij tijdens de eerste ronde kuchte toen zijn tegenstander Bernie Smith een matchdart had. Smith miste en verloor vervolgens de wedstrijd. Pipe werd in zijn partij in de tweede ronde tegen Phil Taylor hevig uitgefloten en moet 3300 euro betalen.

Bekijk ook: - Overzicht met de boetes die door de Darts Regulation Authority dit jaar zijn uitgedeeld.