Sport/Voetbal
2064037228
Voetbal

Heracles frustreert Feyenoord in De Kuip

De spelers van Heracles Almelo zijn dolblij met de 1-1 van Orestis Kiomourtzoglou.

De spelers van Heracles Almelo zijn dolblij met de 1-1 van Orestis Kiomourtzoglou.

ROTTERDAM - Feyenoord heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden. De Rotterdammers kwamen in de eigen Kuip tegen Heracles Almelo niet verder dan 1-1.

De spelers van Heracles Almelo zijn dolblij met de 1-1 van Orestis Kiomourtzoglou.

De spelers van Heracles Almelo zijn dolblij met de 1-1 van Orestis Kiomourtzoglou.

Feyenoord-trainer Jaap Stam had in de eerste wedstrijd na de interlandperiode een plaats in zijn basisploeg ingeruimd voor Marcos Senesi. De Argentijnse miljoenenaankoop keeg centraal achterin de voorkeur boven Eric Botteghin, en ook Nicolai Jørgensen begon in de basis.

Toornstra scoort schitterend

De Rotterdammers hadden een klein kwartier nodig om het publiek op de eerste treffer te trakteren. Ridgeciano Haps stoomde over de linkerflank op en legde de bal terug op Jens Toornstra, die van twintig meter verwoestend uithaalde. Als een granaat sloeg de bal in achter de verbijsterde Janis Blaswich.

Stam zag vanuit de dug-out hoe zijn ploeg in het eerste bedrijf voldoende kansen kreeg om de score verder uit te bouwen, maar met name Luis Sinisterra had het vizier niet op scherp staan. De Colombiaan stuitte in vrije positie vanaf de linkerkant op Blaswich en schoot wild over nadat Steven Berghuis de bal goed had teruggelegd. In de blessuretijd leek Sinisterra dan eindelijk wel succes te hebben, maar Lennart Czyborra gooide zich in de baan van het schot en veranderde de bal nog net genoeg van richting om een tegentreffer te voorkomen.

Heracles trekt stand gelijk

Het deed de Almeloërs zichtbaar goed, want de bezoekers kwam een stuk beter uit de kleedkamer dan de thuisclub. Heracles drong Feyenoord steeds verder terug en was via Mauro Junior twee keer dicht bij een goal. Eerst werd een schot van de jonge middenvelder gekraakt, en even later stond Kenneth Vermeer op zijn post nadat Junior zich een weg had gebaand door de Rotterdamse defensie. De verdiende gelijkmaker kwam op naam van Orestis Kiomourtzoglou.

De middenvelder worstelde zich langs vier Feyenoorders en klopte Vermeer in de korte hoek. De thuisclub ging met alles wat het in zich had op jacht naar de bevrijdende 2-1 en was via kopballen van Jørgensen en Leroy Fer twee keer dicht bij. Toen Haps met rechts een bal richting de kruising schoot veerde de hele Kuip al op, maar Czyborra kopte de bal prachtig uit het doel. Ook invaller Luciano Narsingh had de 2-1 op zijn schoen, maar werd dwarsgezeten door Blaswich.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie