Sport/Tennis
2065550141
Tennis

Fognini ligt eruit, Andrej Roeblev verder

Tennistoernooi Rotterdam: Tsitsipas met moeite naar eerste zege in Ahoy

Stefanos Tsitsipas in actie in Rotterdam

Stefanos Tsitsipas in actie in Rotterdam

ROTTERDAM - De Griek Stefanos Tsitsipas heeft zich met moeite verzekerd van een plek in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De nummer 2 van de plaatsingslijst knokte zich in drie sets langs de Pool Hubert Hurkacz. Na 2 uur en 7 minuten werd het 6-7 (2) 6-3 6-1.

Stefanos Tsitsipas in actie in Rotterdam

Stefanos Tsitsipas in actie in Rotterdam

Het was voor de 21-jarige Tsitsipas, die al voor de vierde keer meedoet, pas zijn eerste zege in Rotterdam. Vorig jaar moest hij zijn meerdere erkennen in de Bosniër Damir Dzumhur.

Na het verlies van de eerste set liet de nummer 6 van de wereldranglijst zich behandelen aan zijn rechterschouder. Hij kwam vervolgens met 2-0 achter in de tweede set, maar stond in het restant nog maar twee games af. Met een lovegame maakte hij het af.

„Ik had niet de gewenste start, maar ik bleef verrassend kalm en plotseling viel het allemaal mijn kant op”, zei Tsitsipas, die door de toernooileiding wordt gezien als de voornaamste publiekstrekker. „Ik had bij het serveren wat last van mijn schouder, maar volgens mij is het niet heel ernstig. Ik ga er met mijn eigen fysio even goed naar kijken.”

Tsitsipas neemt het in de tweede ronde op tegen de Sloveen Aljaz Bedene, die Benoît Paire met 6-2 6-4 versloeg. Dat duel wordt donderdag gespeeld.

In 2020 heeft Tsitsipas, eind vorig jaar nog winnaar van de ATP Finals, nog weinig noemenswaardigs gepresteerd. Op de ATP Cup boekte hij maar één zege en op de Australian Open werd hij in de derde ronde uitgeschakeld door Milos Raonic.

Fabio Fognini standt in het tennistoernooi van Rotterdam.

Fabio Fognini standt in het tennistoernooi van Rotterdam.

Fognini eruit

Op de tweede dag van ATP-toernooi in Rotterdam is de als vijfde geplaatste Fabio Fognini uitgeschakeld. De Italiaanse nummer 11 van de wereld verloor in Rotterdam met 6-3 6-3 van Karen Chatsjanov uit Rusland, die zes plekken lager staat op de wereldranglijst.

De 32-jarige Fognini, die samen met Robin Haase wel zijn eerste partij won in het dubbelspel, doet voor het eerst mee in Ahoy. De afgelopen jaren gaf hij telkens de voorkeur aan een toernooireeks in Zuid-Amerika.

Voor Chatsjanov, die al voor het vierde jaar op een rij van de partij is, was het pas zijn eerste zege ooit in Rotterdam. Vorig jaar werd hij in de openingsronde verrast door de Nederlander Tallon Griekspoor.

„Ik wilde heel graag eindelijk die eerste overwinning hier”, zei Chatsjanov (23) na afloop. „Hij was misschien niet helemaal fit, maar het is toch een goede overwinning op een zware tegenstander.” Fognini liet zich halverwege de tweede set behandelen aan zijn linkeronderbeen.

Roeblev verder

In navolging van Chatsjanov bereikte ook zijn landgenoot Andrej Roeblev de tweede ronde. De als zevende geplaatste Roeblev had weinig problemen om de Georgiër Nikoloz Basilasjvili aan de kant te zetten. In 55 minuten werd het 6-2 6-3.

De 22-jarige Roeblev is bezig aan een uitstekend seizoen. Hij won dit jaar al twee toernooien, in Doha en Adelaide, en reikte op de Australian Open tot de vierde ronde.

Roeblev treft in de tweede ronde Alexander Boeblik uit Kazachstan, Chatsjanov speelt nu tegen de Brit Dan Evans.