Sport/Wielrennen
206727
Wielrennen

Matthews sprint naar de zege en de leiderstrui

Dubbelslag ploeg Dumoulin in Zwitserland

Michael Matthews

Michael Matthews

Michael Matthews, ploeggenoot van Tom Dumoulin, heeft de derde rit in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Australiër was de snelste in de sprint na een relatief vlakke etappe van Menziken naar Bern, over 159 kilometer.  

Michael Matthews

Michael Matthews

Matthews is tevens de nieuwe leider in het algemeen klassement. Dumoulin staat tweede met een achterstand van tien seconden op zijn ploeggenoot. 

Stefan Küng raakte zijn leiderstrui kwijt. De Zwitser pakte onderweg 2 seconden bonificatie mee in de tussensprints en had daarmee zijn voorsprong op Matthews en Dumoulin vergroot naar 3 seconden. Dat was niet genoeg. Hij finishte niet in de voorste groep. 

Lasse Norman Hansen van Aqua Blue Sport en Elmar Reinders van Roompot-Nederlandse Loterij gingen er vlak na de start in Menziken vandoor en bouwden een maximale voorsprong van ruim 8 minuten op. Op 19 kilometer van de streep liet de Deense voormalig-baanwielrenner zijn Nederlandse medevluchter achter. De ploegen van de sprinters lagen toen nog 2 minuten achter, maar maakten die achterstand nog voor het binnenrijden van Bern goed.

BMC controleerde in de slotkilometers, maar op het lastige klimmetje werd het peloton totaal uit elkaar getrokken. Matthews werd goed gelanceerd door ploeggenoot Nikias Arndt en boekte zijn tweede ritzege in het shirt van Sunweb. Eerder won hij de openingsetappe in de Ronde van het Baskenland.