Sport/Voetbal
2068212246
Voetbal

Mark Koevermans stapt op bij Feyenoord om bedreigingen

Mark Koevermans

Mark Koevermans

Mark Koevermans (53) is bezig aan zijn laatste maanden als algemeen directeur bij Feyenoord.

Mark Koevermans

Mark Koevermans

Koevermans stapt per 1 december op omdat hij na een reeks van incidenten niet langer het gevoel heeft goed te kunnen functioneren en beslissingen te kunnen nemen, zonder zich af te vragen of dit impact zal hebben op de veiligheidssituatie van hem en zijn gezin. Bij Koevermans, zelf een voormalig proftennisser, werden in september ’s nachts de ruiten ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club.

„Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart. Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij. Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen, maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega’s en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen” laat Koevermans weten.

Thuis lastiggevallen

Koevermans zou eerder dit jaar ook al thuis zijn lastiggevallen, toen door boze Feyenoord-supporters, uit onvrede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Ook bij de architect van Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling waar het nieuwe stadion onderdeel van is, kwamen fans op intimiderende wijze langs.

Feyenoord noemde het incident in september bij monde van een woordvoerder „te schandalig voor woorden” en wilde er toen het liefst „zo min mogelijk woorden aan vuil maken.” Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, en vice-voorzitter Gérard Moussault zullen later op de dag het vertrek van Koevermans nader toelichten.

Koevermans kwam in 2009 als commercieel directeur in dienst bij Feyenoord. Twee jaar geleden volgde hij Jan de Jong op als algemeen directeur, nadat de geboren Rotterdammer die functie al een paar maanden als ad-interim had vervuld.

’Kwalijke zaak’

„Het blijft een kwalijke en verdrietige zaak dat een persoon zich, door intimidatie en bedreigingen, genoodzaakt voelt om zijn functie neer te leggen.” Dat zegt de Rotterdamse wethouder (Grote Projecten) Arjan van Gils in reactie op het vertrek van Koevermans.

Van Gils, die woensdag namens de gemeente Rotterdam spreekt omdat burgemeester Ahmed Aboutaleb vanwege een handelsmissie in Dubai zit, zegt alle begrip te hebben voor het besluit van Koevermans. „Ik spreek mijn waardering uit voor de manier waarop hij de afgelopen periode onder intense en moeilijke omstandigheden heeft gewerkt.”