Sport/Voetbal
2068439579
Voetbal

Wijnaldum: ’Beter verdedigen om op EK iets te kunnen betekenen’

De spelers van Oranje vieren de 2-1 van Georginio Wijnaldum.

De spelers van Oranje vieren de 2-1 van Georginio Wijnaldum.

Het Nederlands elftal zal snel beter moeten gaan verdedigen om op het EK een rol van betekenis te kunnen spelen. Dat zei aanvoerder Georginio Wijnaldum na de 2-1 zege van het Nederlands elftal op Polen.

De spelers van Oranje vieren de 2-1 van Georginio Wijnaldum.

De spelers van Oranje vieren de 2-1 van Georginio Wijnaldum.

„Tegen betere tegenstanders kun je heel veel doelpunten tegen krijgen”, aldus Wijnaldum. „Soms staan we niet goed. Je ziet dat zij vooral de kansen creëren als wij hebben aangevallen. De omschakeling moeten we nog verbeteren. Nu is het resultaat er. Maar het kan zo maar zijn dat je geen penalty krijgt en geen tweede treffer maakt, dan is het gewoon een slechte wedstrijd”, aldus Wijnaldum tegenover de NOS.

Volgens Wijnaldum is dat makkelijker gezegd dan gedaan. „Dit gaat niet in één keer. We komen maar één keer in de zoveel tijd bij elkaar. Bij Oranje kun je weinig trainen omdat de volgende wedstrijd altijd alweer snel voor de deur staat.”

Over het aanvalsspel en de vele gecreëerde kansen, was Wijnaldum wel tevreden. „Ik denk dat dit een van onze beste wedstrijden was. Op de eerste minuten na dan, waarin we niet scherp waren en zij het doelpunt maakten. Maar als je kijkt hoe wij daarna kansen creëren, is het gewoon heel goed. Ik vond het beter dan bij de andere wedstrijden.”

Daley Blind strijdt om de bal met de Pool Mateusz Klich.

Daley Blind strijdt om de bal met de Pool Mateusz Klich.

Blind: veel lering trekken uit de countermogelijkheden van Polen

Daley Blind sprak van een verdiende zege voor Oranje. „We waren ernaar op zoek, het was hopen dat de bal een keer goed zou vallen. En dat gebeurde gelukkig, een gouden wissel”, doelde hij lachend op zijn eigen wissel in de slotfase waarna Georginio Wijnaldum nog in dezelfde minuut raak kopte. „Over de hele wedstrijd gezien, hadden we ook het recht om hier te winnen.”

Blind beaamde dat Nederland voor de rust te veel kansen aan Polen had weggegeven. „Na de rust niet, maar voor de rust wel”, zei de Ajacied bij de NOS. „We zetten wat hoger op het veld druk, terwijl we voorheen wat compacter speelden en verder inzakten. Dat moet er nog wat beter worden ingeslepen. Dat heeft tijd nodig. We gaan graag vooruit, maar we zullen veel lering moeten trekken uit de countermogelijkheden die we tegen kregen.”