Sport/Wielrennen
2068933
Wielrennen

Dumoulin realistisch en hoopvol

Tom Dumoulin buigt het hoofd.

Tom Dumoulin buigt het hoofd.

Tom Dumoulin had gehoopt dat hij meer tijd goed had kunnen maken op Simon Yates, de klassementsleider in de Giro.

Tom Dumoulin buigt het hoofd.

Tom Dumoulin buigt het hoofd.

De Nederlandse renner en titelverdediger liep 1.15 minuut in op de Brit, maar gaat ervan uit dat dit niet voldoende is om Yates nog uit de roze trui te kunnen rijden.Het verschil tussen de twee is nu 56 seconden. "Ik had op meer gehoopt, maar het zat er niet in'', zei Dumoulin na afloop bij Eurosport.

"De eerste tien kilometer ging het nog wel goed voor mijn gevoel, bij de ene tijdrit kun je daarna versnellen en bij de andere niet. Dat lukte vandaag niet. Yates is ook zo goed in vorm op dit moment. Hij kan op dit moment even alles. Ik zal elke dag zo hard mogelijk naar de finish gaan rijden en ik hoop daarbij op een slechte dag van Yates. Maar ik kan die zelf ook krijgen en gezien zijn vorm is het niet aannemelijk dat het bij hem gaat gebeuren.''

Dumoulin had vooraf al gezegd dat de tijdrit niet lastig genoeg was om veel tijd op Yates goed te maken. "Vooraf had ik al gezegd dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat ik nog de Giro zou winnen, en dat wordt nu met de dag onwaarschijnlijker. Er moet een wonder gebeuren, maar goed, ik sta er nog altijd goed voor. Ik heb er ook vrede mee hoor. Ik rijd gewoon goed, heb niet altijd mijn beste dagen. Het flitste vandaag niet. Soms is het leven simpel. Yates blijft elke dag heel goed, beter dan ik. Ik was vandaag wel sneller, maar relatief was het een betere dag voor hem. Ik houd van tevoren met niks rekening. Ik houd nooit ergens rekening mee."