Sport/Wielrennen
2069347
Wielrennen

Wielerbond op zoek naar nieuwe bondscoach

Veneberg algemeen directeur KNWU

Thorwald Veneberg

Thorwald Veneberg

Thorwald Veneberg wordt de nieuwe algemeen directeur van de wielerbond KNWU. Hij volgt Vincent Luyendijk op, die na twee jaar bij de bond vertrekt.

Thorwald Veneberg

Thorwald Veneberg

De veertigjarige Veneberg werkt sinds 2008 bij de KNWU. De oud-profrenner bekleedt nu nog de functie van bondscoach op de weg. Eerder was hij technisch directeur. Als directeur gaat hij zich per 1 juli richten op algemene zaken en sport. De KNWU gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach.

"Na mijn werk als technisch directeur en bondscoach is dit een hele mooie stap. Samen met Margo en het team werken aan het verder brengen van de wielersport, vanuit een bond die bij deze tijd past", aldus Veneberg.

Margo de Vries (31) wordt adjunct-directeur met als aandachtsgebied innovatie en organisatieontwikkeling. De Vries werkt sinds 2012 bij de KNWU. "Het is een prachtige kans om deze rol te mogen vervullen. We gaan de ingezette koers ‘Kansen, van hier tot Tokio', doorzetten. En alle nieuwe ontwikkelingen in de wielersport benutten om onze toppositie verder uit te bouwen én - samen met onze partners - wekelijks honderdduizenden fietsers plezier aan hun sport te laten beleven", aldus De Vries.

Luyendijk: "Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij de KNWU met een mooie opdracht, gemotiveerde mensen en prachtige sportprestaties. Ik heb het volste vertrouwen dat de KNWU als vooruitstrevende bond, onder leiding van Thorwald en Margo, volop bij blijft dragen aan het beter laten fietsen van Nederlanders. Voor mij is het tijd voor nieuwe dingen."