2069393
Autosport

Verstappen over thuisrace: 'Het is apart'

Max Verstappen: "Dat ben ik gewend."

Max Verstappen: "Dat ben ik gewend."

De Grand Prix van Monaco is voor Max Verstappen officieel een thuisrace. De Nederlander is sinds enkele jaren woonachtig in het prinsdom. 

Max Verstappen: "Dat ben ik gewend."

Max Verstappen: "Dat ben ik gewend."

"Ik slaap tijdens het weekeinde ook thuis", aldus de Red Bull Racing-coureur in Telesport Vandaag. "Ik vind het echter ook prima om in een hotel te slapen. Dat ben ik gewend. Het is eigenlijk ook wel apart om thuis te slapen en naar het circuit te gaan."

Verstappen is in Monaco nog nooit écht succesvol geweest. Twee keer viel hij uit, één keer werd hij vijfde. "Het is een heel moeilijk circuit. Om op de limiet te komen, moet je het echt opbouwen en zoveel mogelijk rondjes rijden. Eén klein foutje en je hangt in de muur. Vooral in de kwalificatie als je op limiet hebt gereden, voel je als terug komt in de pitstraat dat je hartslag redelijk hoog is." 

Op zaterdag moet het ook echt gebeuren, weet Verstappen. "In de race kun je normaal gesproken niet inhalen, alleen met een pitstop, maar waarschijnlijk is dat er maar één. Dus de kwalificatie is heel belangrijk." 

Verstappen hoopt dat Red Bull Racing de goede lijn kan doorzetten. "De auto voelde goed, we hebben met de updates in Spanje weer een stap vooruit gemaakt. We hebben voor en achter meer grip. We hebben echter nog maar één race met de updates gereden, dus het blijft afwachten hoe goed het allemaal werkt."