Sport/Tennis
2069828830
Tennis

Hordorff: „Ik zou het al mooi vinden als we in oktober al kunnen tennissen.”

’Wimbledon gaat vrijwel zeker niet door’

Vicevoorzitter Dirk Hordorff van de Duitse tennisbond verwacht dat het beroemde grastoernooi van Wimbledon dit jaar niet doorgaat. „Ik heb al gehoord dat het vrijwel zeker is dat er een streep wordt gezet door het hele grasseizoen”, zegt hij.

Hordorff loopt vooruit op een spoedberaad van de All England Club van komende week over het enige grandslam op gras. Dan valt het besluit of Wimbledon dit jaar ondanks de uitbraak van het coronavirus kan doorgaan.

Het derde grandslamtoernooi van dit jaar staat vooralsnog op de kalender van 29 juni tot en met 12 juli. „De belangrijkste overweging is die van de volksgezondheid en we zijn vastbesloten om verantwoordelijk te handelen”, zei toernooibaas Richard Lewis van het toernooi in Londen al.

Eerder maakte Roland Garros al bekend dat het dit jaar niet doorgaat in de geplande periode van 18 mei tot en met 7 juni. Het Parijse graveltoernooi, het tweede grandslamtoernooi van dit jaar, is verplaatst naar de periode van 20 september tot en met 4 oktober.

Verplaatsing ziet Wimbledon niet zo zitten. „Gezien de aard van onze ondergrond (gras) is uitstel aanzienlijk riskant en moeilijk. Spelen achter gesloten deuren zonder publiek hebben we formeel uitgesloten”, luidde het al in een verklaring.

De US Open, het vierde en laatste grandslam, heeft al te kennen gegeven niet van zins te zijn het toernooi op te schuiven. Het toernooi op Flushing Meadows in New York staat gepland van 24 augustus tot en met 13 september.

Hordorff ziet zelfs de US Open dit jaar niet doorgaan. „Ik zou het al mooi vinden als we in oktober al kunnen tennissen.”