Nieuws/Sport
2070447
Sport

Arsenal heet Emery welkom als opvolger Wenger

Unai Emery

Unai Emery

Het is officieel. Unai Emery is de nieuwe manager van Arsenal. De 46-jarige Spanjaard is de opvolger van Arsène Wenger, die na 22 jaar afscheid nam van de 'Gunners'. Arsenal eindigde als de nummer zes van de Premier League en mist daardoor deelname aan de Champions League.

Unai Emery

Unai Emery

"Unai heeft in zijn loopbaan als trainer een mooie erelijst opgebouwd en heeft een aantal toptalenten zich verder laten ontwikkelen. Hij speelt bovendien een aantrekkelijke manier van voetbal, een aanvallende stijl die perfect bij Arsenal past'', zei Ivan Gazidis, algemeen directeur van de club in een toelichting. "Zijn arbeidsethos, passionele benadering en waardigheid in en buiten het stadion maken hem de ideale man om Arsenal verder te helpen.''

Dit seizoen leidde Emery Paris Saint-Germain naar de Franse titel, maar hij moest vertrekken uit Parijs omdat het zo gewenste succes in de Champions League opnieuw uitbleef.

Als trainer van Sevilla won Emery drie jaar op rij de Europa League (2014, 2015 en 2016).

Dat er een akkoord was tussen Emery en Arsenal werd dinsdagavond al duidelijk, toen de Spanjaard op zijn eigen website verkondigde trots te zijn om deel uit te maken van de Arsenal-familie. Dat bericht werd toen vrij snel weer weggehaald.