2071637
Autosport

F1-coureur Grosjean vooralsnog niet het haasje

Romain Grosjean

Romain Grosjean

Formule 1-coureur Romain Grosjean staat vooralsnog niet ter discussie bij zijn team Haas, ondanks zijn crashes in de afgelopen twee GP's.

Romain Grosjean

Romain Grosjean

Zijn teambaas Gunther Steiner heeft zich achter zijn rijder geschaard. In Azerbeidzjan verknalde hij een goed resultaat door achter de Safety Car te crashen. In Barcelona maakte de Fransman het nog bonter: hij spinde en probeerde met spinnende wielen terug te keren op de baan. Vervolgens werd Grosjean vol geraakt door Nico Hülkenberg en Pierre Gasly.

De onverschrokken actie van de Haas-coureur leverde hem een gridstraf af van drie plaatsen in de GP van Monaco. Zeker het laatste incident leverde Grosjean veel kritiek op. Steiner staat echter achter zijn rijder. "Wanneer iemand twee slechte races achter de rug heeft, is het zinloos om geruchten op gang te brengen of om er iets aan te willen doen. We moeten Romain weer goed laten presteren, want we weten allemaal waartoe hij in staat is."

De Haas van Grosjean in de puin.

De Haas van Grosjean in de puin.

Geruchten

Hij vervolgt tegenover Motorsport.com. "Ik ben niet de persoon die iemand een genadeslag toebrengt als hij al op z’n knieën zit, dat is oneerlijk. Hij weet beter dan wie dan ook wat hij niet moet doen, namelijk nog zoiets als in Baku of Barcelona meemaken. Kan het nogmaals gebeuren? Ja, dat kan. Dit is Monte Carlo."

Dat hij zijn pupil zou gaan vervangen, is dan ook kul. "Stop de geruchten, er is nooit over gesproken.”