Sport/Darts
2072968126
Darts

’Ik voel me een stuk beter dan gisteren’

Raymond van Barneveld laat van zich horen na flauwte

Raymond van Barneveld voelt zich alweer een stuk beter.

Raymond van Barneveld voelt zich alweer een stuk beter.

Raymond van Barneveld heeft zaterdag voor het eerst na zijn flauwte van een dag eerder weer van zich laten horen op sociale media. De 53-jarige darter werd tijdens een dartstoernooi in het Engelse Milton Keynes onwel.

Raymond van Barneveld voelt zich alweer een stuk beter.

Raymond van Barneveld voelt zich alweer een stuk beter.

„Ik zou jullie allemaal willen laten weten dat het nu goed gaat met mij en dat ik me een stuk beter voel dan gisteren”, begint Barney.

„Ik wil iedereen bedanken die gisteren voor mij heeft gezorgd in de Marshall Arena. Om maar een paar mensen te noemen: PDC-staf, de beveiliging, mijn medespelers die mij hielpen en vooral de ambulancebroeders die voor mij zorgden. Ze waren fantastisch. Ik kan jullie niet genoeg bedanken. Ook aan al de mensen die mij een berichtje hebben gestuurd en bezorgd waren. Ik kan jullie niet allemaal persoonlijk bedanken, maar wilde dat via deze weg wel laten horen!”

De manager van Barneveld meldde vrijdag al dat het weer beter ging met de vijfvoudig wereldkampioen. „Ik heb hem gesproken. Hij heeft weer een rode kleur op zijn konen”, zei Ben de Kok.

De Hagenaar werd vrijdag enige tijd behandeld door medisch personeel. Voor het voorval had Van Barneveld met 6-1 verloren van de Engelsman Ryan Searle. Daarna moest hij de score bijhouden van de partij daarna.

„Die partij eindigde in 6-5 en duurde lang. Het was warm en misschien had hij te weinig gegeten”, zegt zijn manager die ervan uitgaat dat de darter een zogenoemde hypo had, een daling van de bloedglucosewaarde. „Raymond is al twintig jaar diabetespatiënt.”

De wedstrijden van de Players Championship 8 werden tijdelijk stilgelegd, maar werden hervat toen Van Barneveld was onderzocht en naar zijn hotelkamer was gebracht. „Andere darters onder wie Jeffrey de Zwaan konden melden dat hij weer aanspreekbaar was. Hij is medisch onderzocht. Er is een hartfilmpje gemaakt en zijn suikerspiegel is gemeten”, liet de manager weten.

Van Barneveld keerde onlangs terug als profdarter. In februari bemachtigde hij in het Duitse Niedernhausen tijdens de Qualifying School weer een tourkaart. De Nederlandse dartslegende werd in 1998, 1999, 2003, 2005 en 2007 wereldkampioen.