Nieuws/Sport
207517
Sport

Binnenhalen Ajax-captain grote slag voor 'Toffees'

Transfer Klaassen naar Everton zo goed als rond

Davy Klaassen

Davy Klaassen

Met Davy Klaassen, over wiens komst Everton en Ajax zo goed als rond zijn, legt Ronald Koeman bij Everton de eerste bouwsteen voor een vernieuwd elftal. De eigenaren hebben daarvoor een groot transferbudget (100 miljoen euro) beschikbaar gesteld. Iets minder dan 30 miljoen euro is daarbij gereserveerd voor de transfer van de Nederlandse international.

Davy Klaassen

Davy Klaassen

De afronding van de transfer kan nog enkele dagen in beslag nemen, maar bij Everton rekent men al op de komst van de Ajax-captain. Het binnenhalen van de belangrijkste voetballer van Ajax wordt als een grote slag beschouwd.

Klapper

Voor Ajax en de Eredivisie is een transfer van Klaassen opnieuw een klapper. Zelfs voor Everton is hij een stevige aankoop, maar de steenrijke eigenaren willen met hun club de top bestormen en er zullen meer aankopen volgen. De huidige topzes (Man City, Man United, Chelsea, Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur) gaan ook nog grote dingen doen. Het betekent dat Klaassen zal worden uitgedaagd om de lat hoger te gaan leggen dan voorheen bij Ajax.